top of page
Image by Erol Ahmed
Logo Topanito_white.png

Мексиканските ацтеки наричат дома на своите богове „Topan“ и описват текилата като „Дар от небето“. Ето защо вярваме, че всяка глътка TOPANITO предлага малък дар отгоре, пренасяйки цялата дълбочина на натуралният вкус на агаве и древните традиции във всяка чаша.

actek_edited.png
4_edited.png

Произведена в град Текила, област Халиско, Мексико

2_edited.png

От грижливо ръчно селектирани растения 

award_edited.png

Създадена от най-награждаваната дестилерия в Мексико - CASA MAESTRI

agave_edited.png

Дестилат от 100%

агаве

Image by BRUNO EMMANUELLE
agave-loading-donkey_edited.jpg
mexico stamp_edited.png

ЛОКАЦИЯТА

Topanito текила се произвежда в Destiladora Del Valle de Tequila, базирана в град Текила, Халиско. Тя е известна още като легендарната Casa Maestri, която е най-награждаваната дестилерия за текила в цяло Мексико.

За нашата текила използваме само най-добрите растения, сорт Blue Weber от района на Текила, планините и низините на Халиско.

АГАВЕТО

За нашата текила ползваме само грижливо ръчно подбрани зрели растения синьо агаве от планинските склонове и низините около Халиско. Когато се приберат, острите листа се подрязват докато не остане само сърцевината наречена "piña". След това внимателно се задушават в традиционните "hornos" (т.е. тухлени пещи) за 36-54 часа. Това изконно изкуство на „бавно готвене“ трансформира въглехидратите в захар, омекотява фибрите и най-важното, предотвратява нежеланото карамелизиране на захарта. Това е най-добрият начин да запазите естествения сладък вкусов профил на растението. За Топанито над 50% от агавето се приготвя в тези традиционни пещи, а останалото в модерни автоклави.

truck-with-pinas_edited.jpg
6173b87c4adf1b911bf73c63e6489bee_edited_
Casa_Maestri_3_edited.jpg

ДЕСТИЛАЦИЯТА

След обработка, сготвените агавета се обработват в molinos (мелници). Тъй като влакната се смилат, богатият на захар сок се изцежда, докато влакната се изплакват с дейонизирана, пречистена вода.

След това тази сладка каша ферментира естествено с диви дрожди в продължение на 48-60 часа. Полученото "вино" е с алкохолно съдържание от 5 до 9% и плътен вкус на агаве. Дестилацията се извършва в традиционни Alembic дестилатори (казани) в два бавни процеса на дестилация, всеки с продължителност около 5 часа, които обогатяват аромата на готовата текила.

8.png
Topanito Blanco 40% ABV.png
Topanito Reposado 40% ABV.png
Blanco
100% Blue Weber agave 
40.0% alc.vol.
Reposado
100% Blue Weber agave
40.0% alc.vol.
Logo Topanito_Tequila_100%Agave_150909_F

Чисто, бистро и свежо: след дестилация Topanito Blanco се разрежда до концентрация подходяща за пиене от 40% vol. и се бутилира директно. Нашето Blanco запазва интензивния земно-плодов характер на Blue Weber агаве и също така предлага фини нотки на цитрусови плодове и зелени чушки. Сладките медни нюанси поддържат плътния вкус, който се допълва от вълнуващо изтръпващо усещане в устата. Topanito Blanco 40% е направен за бармани и идеален за всички класически коктейли с текила от Маргарита до Палома - 100% агаве, 100% автентичен

За златистата си визия и плътен вкус Topanito Reposado отлежава най-малко 6 месеца в бъчви от американски бял дъб. Резултатът е уникален ароматен ансамбъл, който съчетава суровите, диви нотки на млада текила с топлите и меки дъбови акценти натрупани от отлежаването в бъчвата. Печеното агаве е съчетано с горски мед, ванилия, дъб и канела. И като всяка текила от марката, Reposado се дестилира от 100% Blue Weber агаве, което го прави идеален избор за консумация в чист вид или в ароматни коктейли.

0.700л

12 БР / КАШ

0.700л

12 БР / КАШ

Topanito-mezcal-Logo-black.png
1027px-Aztec_calendar_edited_edited_edit
Mezcal_edited.png

Mezcal artesanal

100% Аgave Еspadín

40% Alc.Vol 0.700мл

Logo_Topanito_black_edited_edited_edited

Topanito Mezcal е традиционен мексикански агаве дестилат, познат още от времето на ацтеките. Нашият мескал е Artisenal, или с други думи произведен ръчно с традиционни занаятчийски способи без модерна автоматизация. Бутилиран на 40% vol. и направен от 100% Espadin агаве, този мескал гарантира меко и вкусно изживяване от всяка глътка. Приятният ароматен профил показва фина опушеност и земна основа, придружени от интензивни нотки на печено агаве, помело, лимон и мащерка.

 

Topanito Mezcal Espadín 40% е перфектната съставка за характерните коктейли и напитки на базата на Mezcal, но също така с гордост го препоръчваме и за чиста консумация. С отличните си качества Topanito Mezcal Espadín 40% добавя неповторим опушен характер в миксологията на всеки коктейл.

bottom of page