top of page
Image by Erol Ahmed
Logo Topanito_white.png

Текила от 100% синьо агаве,
със 100% автентичен произход

Logo_Topanito_black_edited_edited_edited
Logo_Topanito_black_edited_edited_edited

Мексиканските ацтеки наричат дома на своите богове „Топан“ и описват текилата като „Дар от небето“. Ето защо вярваме, че с всяка глътка TOPANITO предлага малък дар отгоре, пренасяйки цялата дълбочината на натуралният вкус на агаве и древните традиции във всяка чаша.

Image by BRUNO EMMANUELLE
agave-loading-donkey_edited.jpg
mexico stamp_edited.png

АГАВЕТО

Само най-добрите синьо агаве от планините и низините около Халиско се доставят от дългогодишни партньори за доставки. Когато се приберат, те се подрязват до "piñas" (сърцата) и след това внимателно се задушават в традиционните "hornos" - т.е. тухлени пещи - за 36-54 часа. Това изконно изкуство на „бавно готвене“ трансформира въглехидратите в захар, омекотява фибрите и, най-важното, предотвратява нежеланото карамелизиране на захарта. Това е най-добрият начин да запазите естествения, сладък вкусов профил. За Топанито, цели 50% от агавите се приготвят в тези традиционни hornos - останалите в модерни автоклави.

ЛОКАЦИЯТА

Topanito текила се произвежда в Destiladora Del Valle de Tequila, базирана в град Текила, Халиско. Която е известна още като легендарната дестилерия Casa Maestri, най-награждаваната дестилерия за текила в Мексико.

За нашата текила използваме само най-добрите растения, сорт Blue Weber от района на Текила, планините и низините на Халиско.

truck-with-pinas_edited.jpg
6173b87c4adf1b911bf73c63e6489bee_edited_
Casa_Maestri_3_edited.jpg

ДЕСТИЛАЦИЯТА

След обработка, сготвените пиня се обработват в molinos (мелници). Тъй като влакната се смилат, богатият на захар сок се изцежда, докато влакната се изплакват с дейонизирана, пречистена вода.

След това тази сладка каша ферментира естествено с диви дрожди в продължение на 48-60 часа. Полученото "вино" е с алкохолно съдържание от 5 до 9% и плътен вкус на агаве. Дестилацията се извършва в традиционни Alembic дестилатори ("казани за дестилация") в два бавни процеса на дестилация, всеки с продължителност около 5 часа, които обогатяват аромата на готовата текила.

1.png
2.png
Blanco
100% Blue Weber agave 
40.0% ABV
Reposado
100% Blue Weber agave
40.0% ABV
Logo Topanito_Tequila_100%Agave_150909_F

Чисто, бистро и свежо: след дестилация Topanito Blanco 40% се разрежда до концентрация за пиене от 40 обемни процента и се бутилира директно. Той запазва интензивния земно-плодов характер на Blue Weber Agave и също така предлага фини нотки на цитрусови плодове и зелени чушки. Сладките нотки на мед поддържат плътния вкус, който се допълва от вълнуващо изтръпващо усещане в устата. Topanito Blanco 40% е направен за бармани и идеален за всички класически текила от маргарита до палома - 100% агаве, 100% автентичен

Topanito Reposado отлежава най-малко 6 месеца в бъчви от американски бял дъб. Резултатът е уникален ароматен ансамбъл, който съчетава суровите, диви нотки на млада текила с топлите, меки дъбови нотки на бъчвата. Печеното агаве е съчетано с горски мед, ванилия, дъб и канела. Topanito Reposado може да се консумира както в чист вид, така и в ароматни коктейли.

ОБЕМ: 0.700л

12 БР/КАШ

ОБЕМ: 0.700л

12 БР/КАШ

Topanito-mezcal-Logo-black.png
1027px-Aztec_calendar_edited.png
Mezcal.png

Mezcal artesanal

100% agave espadín

40% Alc.Vol 0.700мл

Logo_Topanito_black_edited_edited_edited

Topanito Espadín Mezcal е бутилиран с 40% ABV за уникално гладко изживяване. Приятният ароматен профил показва фина опушеност и земна основа, придружени от интензивни нотки на печено агаве, помело, лимон и мащерка. Topanito Mezcal Espadín 40% е перфектната съставка за типични коктейли и напитки на базата на Mezcal и също така с гордост го препоръчваме и за чиста консумация.

 

С отличните си качества Topanito Mezcal Espadín 40% добавя неповторим опушен харакртер в миксологията на характерни коктейли на базата на Mezcal

bottom of page